Genitals adormits rodant en bicicleta; què faig?

Oriol Palau bicicleta carretera Port de la Selva

Genitals adormits rodant en bicicleta; què faig?


Si has arribat a aquest post perquè el problema el pateixes en primera persona, el primer que hauries de saber és que no estàs sol/sola: aquest problema resulta molt freqüent en ciclistes, principalment d’homes, quan roden durant una estona llarga amb la seva bicicleta. El pessigolleig o l’adormiment total dels genitals és un símptoma clar d’una incorrecta configuració dels components de la bicicleta que porten a un mal contacte de la pelvis amb el seient i a causa d’això, una pressió excessiva o en un lloc incorrecte en aquesta zona.

Malgrat que l’opinió majoritària assenyala el seient com el principal causant d’aquestes molèsties, aquesta opinió és correcta, però només de manera parcial. El seient té diferents característiques que afectaran la pressió que aquest exerceix sobre el nostre cos a través de la pelvis: com sigui de tou, la llargada, l’amplada, el perfil, la forma, el material, el propòsit i el temps d’ús, entre d’altres. Escollint incorrectament el seient i les seves característiques, un cop asseguts, ens obligarà a buscar la comoditat que no tenim i això ens portarà a un contacte incorrecte.

la pelvis en ciclisme genitals

No obstant això, de vegades, el seient no és el causant directe, sinó l’indirecte: l’alçada del seient, el retrocés del seient, l’alçada del manillar i la longitud de la potència afecten la situació del centre de gravetat respecte al de la bicicleta fent que aquest quedi desplaçat i que la pelvis rebi més pressió de la deguda afectant nervis i artèries.

COM SOLUCIONAR-HO?

Per a poder solucionar això, primer comprova que el teu seient estigui en bones condicions: que no tingui els raïls doblegats, que la zona de contacte amb la pelvis no estigui deformada i que estigui ben subjectat a la tija. En el cas que estigués en males condicions, has d’eliminar aquesta possible causa del problema substituint-lo per un de nou.

En un estudi biomecànic et direm si la geometria de la teva bici i la configuració dels seus components és l’adequada per al teu propòsit, et corregirem la posició de la pelvis en contacte amb el seient i t’orientarem en l’elecció d’un seient nou (si és el causant) i en tot el que afecti la problemàtica que afecta els genitals.

Si vols evitar aquest inconvenient mentre rodes amb la teva bicicleta, reserva ara un estudi biomecànic 3D amb nosaltres i roda de manera confortable!
×