Preguntes freqüents (FAQs)

Estudi Biomecànic 3D

Què és un Estudi Biomecànic 3D? Com el feu?

La biomecànica del ciclisme és la ciència que estudia els moviments mecànics que es produeixen en les articulacions d’un ciclista quan aquest pedala. Gràcies a aquesta ciència, podem analitzar i adaptar la posició d’un ciclista a sobre la bicicleta i, configurant-ne els components, optimitzar la seva posició per a prevenir lesions, eliminar dolors i augmentar el confort i el rendiment.

 

Quan parlem d’un Estudi Biomecànic 3D ens referim al fet que mitjançant la tecnologia avançada que ens proporcionen els sistemes RETÜL i GebioMized, determinem de manera molt precisa la cinemàtica en 3D del ciclista (Retül) i les pressions al seient (Gebiomized).

 

Un cop determinades aquestes angulacions i pressions, seguint el nostre criteri expert, canviem la configuració dels components de la bicicleta fins que les angulacions, dinàmica i postura del ciclista són les més adequades pels objectius marcats per ell mateix.

Qui necessita un Estudi Biomecànic 3D?

Els éssers humans som asimètrics. Aquesta asimetria ens fa únics i, per tant, la configuració en una bicicleta d’una talla determinada i igual per a tots, ha de ser també única. Una configuració adequada dels components de la bicicleta ens portaran a una correcta posició i, per tant, previndrem lesions, eliminarem dolors i augmentarem el confort i rendiment sobre la bicicleta.

Tant si gaudeixes de la bicicleta per oci, com si ho fas per competir, tinguis l’edat que tinguis i sigui quin sigui el teu gènere, l’estudi biomecànic és per a tu!

Què cal que porti per fer l’Estudi Biomecànic 3D?

 • La bicicleta o bicicletes amb tots els components necessaris per a poder rodar.
 • Si en tens, components que podrien ser instal·lats en cas de ser necessari un canvi: potències, tiges, extensions de triatló, cales, etc.
 • Roba de ciclisme ajustada: culot i mallot o trimono. Mitjons i sabatilles amb cales.

Feu seguiment del vostre Estudi Biomecànic 3D?

Per l’experiència que tenim, sabem que la majoria de vegades no són necessaris ajustos addicionals, no obstant això, durant els 60 dies posteriors a l’Estudi Biomecànic 3D, podràs enviar-nos el teu feedback per WhatsApp o mail. En el cas que sigui necessari, t’indicarem quins canvis s’han de fer a la bicicleta per tal que els facis tu mateix i, si no és possible, programarem una nova visita per tal que els fem nosaltres, sense cap sobrecost per a tu.

Si durant l’Estudi Biomecànic 3D em recomaneu canviar un component, quines opcions tinc?

Nosaltres disposem de certa varietat de components. Si tenim el que necessites i vols que te l’instal·lem, t’informarem del preu i tu decidiràs si canviar-lo o no sense cap compromís. En cas que prefereixis posar-ne un altre, t’indicarem les característiques exactes perquè el compris al proveïdor que prefereixis.

Estudi Precompra

Què és un Estudi Precompra? Com el feu?

Cada ciclista és diferent i, l’antropometria, l’hàbit sobre la bicicleta, la flexibilitat, els objectius, l’edat, el sexe, etc. influeixen en la decisió de quina geometria és la millor per a tu i per descomptat, també en la talla, tant del quadre, com dels seus components.

 

L’Estudi Precompra és un servei que oferim als ciclistes que volen comprar-se una bicicleta (nova o de segona mà), però no estan segurs de si la geometria o la talla de la bicicleta és la més adequada per a ells.

 

Per fer l’Estudi Precompra utilitzem la bicicleta articulada de RETÜL que ens permet emular qualsevol geometria del mercat. Mesurem la teva antropometria i, a sobre de la bicicleta articulada, mesurem també la cinemàtica ajustant la bicicleta articulada mentre pedaleges. Amb el nostre algoritme, coneixements i experiència, t’argumentem si la geometria és la més adient per a tu i et recomanem la talla del quadre i components. I per acabar, t’enviem un informe amb tota la informació que hem pogut reunir de la sessió. D’aquesta manera, podràs demanar la bicicleta amb una “llista de la compra” totalment personalitzada.

Qui necessita un Estudi Precompra?

Qualsevol ciclista que vulgui comprar-se una bicicleta, tant si és nova com si és de segona mà. Consulta a les Preguntes Generals, quines són les nostres recomanacions per les bicicletes de segona mà.

Què cal que porti per fer l’Estudi Precompra?

Roba de ciclisme ajustada: culot i mallot o trimono. Mitjons i sabatilles amb cales.

Ja vaig fer l'Estudi Precompra amb vosaltres i ja he comprat la bicicleta. Haig de fer-me un Estudi Biomecànic 3D?

Sí, per descomptat, és altament recomanable. Durant l’estudi Precompra no es poden analitzar molts paràmetres que depenen de la interacció entre la bicicleta i el ciclista. És molt habitual que, per exemple, l’alçada final del seient (i d’altres paràmetres) no sigui la mateixa quan acabem l’Estudi Biomecànic 3D si la comparem amb la de l’Estudi Precompra.

A més, com que la bicicleta que ens portaràs te l’hem recomanat anteriorment, durant l’Estudi Biomecànic 3D gaudiràs d’un gran descompte. Per a més informació, consulta la pàgina del servei.

Preguntes generals

Em vull comprar una bicicleta de segona mà, però no sé si m'anirà bé de talla. Què faig?

Sabem que les bicicletes de segona mà són ofertes que avui les tens i que demà potser no. I també sabem que en molts casos, no les podràs tornar al venedor. Per això és més necessari comprar la bicicleta sabent que serà la més adequada per a tu.

Segons l’origen de la bicicleta de segona mà, t’oferim dues opcions per fer-ho ràpidament i de manera segura:

 

 1. Si és un particular i pots anar a veure la bicicleta en persona, negocia amb el venedor que te la deixi per fer-te un Estudi Biomecànic 3D amb ella abans de comprar-la. En el cas que accepti, reserva’ns una cita per un Estudi Biomecànic 3D amb nosaltres i et direm si és de la teva talla i te l’enduràs ajustada.
 2. Si el venedor és una empresa o la compres online, informa’t exactament de la marca, model, any i talla i reserva’ns una cita per un Estudi Precompra.

Haig de portar sabatilles amb cales per fer un Estudi Biomecànic 3D o Estudi Precompra?

Sí, els nostres serveis són d’alta precisió i necessitem que els teus peus se situïn en un punt determinat del pedal. No obstant això, si no tens cap opció de portar-les el dia de l’estudi, indica’ns-ho i buscarem una alternativa.

Sobre quin tipus de bicicleta feu l’Estudi Biomecànic 3D i l'Estudi Precompra?

 • Carretera
 • Triatló
 • Contrarellotge
 • BTT
 • Gravel
 • Ciclocròs

Quanta estona duren els vostres serveis?

 • Estudi Biomecànic 3D (1 bicicleta) – 2 hores
 • Doble Estudi Biomecànic 3D (2 bicicletes) – 3 h 30 minuts
 • Estudi Precompra – 1 h 30’
 • Ajust de cales – 30’

Perquè és tan especial el sistema RETÜL?

El sistema RETÜL, és un sistema de mesurament de la cinemàtica que ens permet quantificar l’amplitud articular d’un ciclista en moviment durant un període limitat de temps (entre 15 i 20 segons). En comptes d’analitzar la cinemàtica en un sol fotograma, el sistema fa una mitja durant la gravació del moviment i la mostra per pantalla.

 

És un sistema altament fiable que permet al biomecànic evitar errors a l’hora de quantificar la cinemàtica i rangs articulars, per tant, podrà ajustar la bicicleta amb molta més precisió.

Puc contactar amb vosaltres abans de fer-vos una visita?

És clar! Estarem encantats de resoldre tots els dubtes que tinguis. Aquí tens les diferents maneres de contactar amb nosaltres:

×