Objectiu: Millorar el confort i el rendiment dels ciclistes!

Fer Garrocho estudi biomecànic fitting retul

Objectiu: Millorar el confort i el rendiment dels ciclistes!


Sigui quina sigui l’especialitat de ciclisme que practiques, segur que necessites millorar el confort i el rendiment a sobre de la teva bicicleta. Són moltes hores les que et passes pedalant i volem fer que la teva experiència millori i sigui la més satisfactòria possible. A BioBikeFit t’ajudem amb els nostres Estudis Biomecànics.

Com són els nostres Estudis Biomecànics?

Els Estudis Biomecànics que oferim a BioBikeFit són uns estudis totalment personalitzats basats en l’experiència que hem adquirit després d’haver-ne fet centenars anualment a molts ciclistes de diferents nivells i especialitats des de l’any 2017.

A BioBikeFit oferim dos models d’estudi diferent. Un d’inicial, l’Estudi Biomecànic Advance (EB Advance) i un altre de complet, l’Estudi Biomecànic 3D (EB 3D).

En ambdós casos el nostre objectiu és millorar el confort i el rendiment del ciclista i ho aconseguim ajustant tots els components de la bicicleta disponibles: alçada de tija, avanç de seient, longitud de potència, alçada de manillar, rotació de manillar, manetes i frens, etc.

Els estudis són totalment personalitzats per a cada ciclista: l’edat, les lesions, la morfologia, la flexibilitat, les característiques antropomòrfiques i molts d’altres factors únics de cada ciclista fan que cada estudi sigui diferent.

S’adapten a les característiques de l’esport que practica el ciclista: les necessitats d’un ciclista de descens per muntanya seran molt diferents de les d’un ciclista de contrarellotge. O les d’un ciclista de ruta de les d’un triatleta.

Els ajustem als objectius marcats pel ciclista: depenent del nivell en què el ciclista vulgui entrenar o competir, la configuració a la bicicleta haurà de ser diferent.

Segons aquests objectius a BioBikeFit et recomanarem l’estudi que millor s’adapti a les teves necessitats.

Aquí tens algunes de les característiques específiques de cada un d’ells.

Què és un EB Advance?

Ivet Farriols iPad estudi biomecànic

El nostre Estudi Biomecànic Advance s’ofereix a tots aquells ciclistes que no s’han fet mai un Estudi Biomecànic amb la bicicleta a tractar i que necessiten saber si la postura i la talla de la seva bicicleta són les adequades. Serveix per corregir postures inadequades que acaben esdevenint en diferents tipus d’incomoditats.

Analitzem el moviment del ciclista en un dels dos plans sagitals (laterals) pedalant amb la seva bicicleta a sobre d’un corró (“rodillo”) utilitzant una tauleta (iPad) i una aplicació avançada que detecta els punts clau de les extremitats. D’aquesta manera podem determinar els angles i configurar la bicicleta perquè el ciclista pedali d’una forma més saludable i eficient.

Què és un EB 3D?

El nostre Estudi Biomecànic 3D s’ofereix a tots aquells ciclistes que vulguin anar més enllà i prefereixin un ajust complet. No només utilitzem tecnologia puntera, sinó que a més, busquem la perfecció en tots aquells detalls que repercuteixen en el confort del ciclista. L’EB 3D es diferencia de l’EB Advance en diferents punts:

  • S’utilitza la tecnologia punta que ens ofereix Retül per obtenir els angles generats per les extremitats del ciclista pedalant a sobre la seva bicicleta muntada en un corró (“rodillo”).
  • S’observen els dos laterals (plans sagitals): cada cos té les seves particularitats i reacciona de manera diferent a les pressions que es realitzen als pedals a través dels peus, al seient a través de la pelvis i al manillar a través de les mans. Per tant, un estudi no es pot considerar complet si no s’han observat ambdós laterals.
  • S’ajusten les cales i es revisa el tracking dels genolls: Per evitar dolors lumbars, genitals adormits, dolors de genolls, cremor a les plantes dels peus, etc., és necessari revisar la col·locació de les cales en començar l’Estudi Biomecànic 3D i revisar el tracking dels genolls amb un làser.
  • Si és necessari, s’ofereixen components alternatius als que porta el ciclista a la seva bicicleta. Només en cas necessari i si els que s’ofereixen compleixen millor aquella funció per la qual han estat fabricats que els que pretenen substituir.
  • En acabar s’entrega un informe detallat on el ciclista podrà conservar totes les dades obtingudes durant el procés.

Quines són, doncs, les diferències?

A continuació podreu veure un quadre on queden reflectides aquestes diferències:

CARACTERÍSTIQUESEB 3DEB ADVANCE
Tecnologia per obtenir les angulacionsRetüliPad + APP
Personalitzat a cada ciclista
Adaptat a l’esport practicat
Adaptat als objectius de l’esportista
S’ajusten tots els components possibles
Observació dels dos plans sagitals (laterals)
Ajust de cales i observació del tracking de genolls
S’ofereixen components substitutius
Entrega d’informe detallat

Reserva ara el teu Estudi Biomecànic 3D complet!
×